POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA
Jakova Gotovca 7, 40 000 Čakovec, tel.: +385 40 373 111
međimurska uprava > Vijesti > Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"

Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"

Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"
22. svibanj 2017. -

Foto: PU međimurska

Na današnjoj konferenciji za medije, glasnogovornik PU međimurske, prezentirao je prisutnim novinarima stanje sigurnosti tijekom ovogodišnje "Coolijade“.

Od utorka 16. do petka 19. svibnja policijski službenici PU međimurske  poduzimali su niz aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja  sigurnosti. Aktivnosti su prvenstvo bile usmjerene na suzbijanje prekršaja iz domene javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Sigurnosno-interesantni događaji tijekom ovogodišnjih Dana maturanata, a koji bi se odnosili na maturante, nisu evidentirani.

Ujedno, tijekom mimohoda maturanata, kao i tijekom završnih svečanosti u dvorani GOC-a u Čakovcu i u disko klubu „Šampion“ u Domašincu nisu evidentirani sigurnosno interesantni događaji koji bi iziskivali policijsko postupanje.

Četrnaesta po redu "Coolijada“, jedinstvena je manifestacija na području Republike Hrvatske, koja svojom idejom i provedbom zasigurno utječe na odgovorno i društveno prihvatljivo ponašanje ciljane populacije (maturanti). Kroz obilaske svih srednjih škola (više od tisuću maturanata i njihovih roditelja) policijski službenici, kao predavači promovirali su društveno prihvatljivo ponašanje, te pritom upozoravali na sve moguće štetne posljedice neželjenog i nerijetko, kažnjivog ponašanja.

Osmišljena akcija nagrađivanja najboljih razreda i maturanata, prvenstveno promovira natjecateljski duh i uzorno ponašanje, a tijekom proteklih godina ostvaruje sve bolje rezultate. Podsjećamo, osnovni kriterij za izbor najboljeg razreda i najboljeg maturanata/maturantice, upravo je uzorno ponašanje za vrijeme trajanja Dana maturanata.  Titule najboljih ove godine osvojili su Marcela Mesarić iz 4. PT-a Gospodarske škole i njezin kolega iz razreda Viktor Srpak, dok je najorginalnijim razredom proglašen 4. C Graditeljske škole Čakovec (smjer dizajneri - likovna umjetnost).  Čestitamo!

U smislu prevencije, sada već ustaljene roditeljske ophodnje, u koje su bili uključeni roditelji maturanata i policijski službenici, uvelike doprinose što boljem i odgovornom ponašanju maturanata. Naime, na taj način roditeljima je omogućeno da direktno nadziru ponašanja svoje djece.

I ove godine nameće se zaključak da su sve zadaće koje proizlaze iz preventivnog projekta "Coolijada“, uspješno odrađene, a što je i vidljivo iz prezentiranog stanja sigurnosti. Time se potkrepljuje činjenica kako se sveobuhvatnim i usmjerenim preventivnim programima može izazvati pozitivna reakcija mladih.

Policijska uprava međimurska zahvaljuje svim srednjim školama, posebno ovogodišnjem organizatoru Graditeljskoj školi Čakovec na iskazanom trudu u provedbi ovog preventivnog projekta.

Također, želimo zahvaliti gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, kao i Međimurskoj županiji na ukazanom povjerenju i osiguranju uvjeta za provedbu ovogodišnje "Coolijade“, kao i svim medijima koji su promovirali ovaj uspješan i vrlo dobro prihvaćen preventivni projekt.


Vijesti za aktualni mjesec:


18.1.2018.Pronađeno tijelo nepoznate mrtve osobe
18.1.2018.Osumnjičen za dva kaznena djela
17.1.2018.Pronalazak neeksplodiranih eksplozivnih sredstava
16.1.2018.Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije
16.1.2018.U prometnoj nesreći smtrno stradao biciklist
16.1.2018.Osumnjičen za dva kaznena djela
16.1.2018.Rezultati akcije „Mir i dobro“
15.1.2018.Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu
15.1.2018.Mursko Središće - ukraden osobni automobil
15.1.2018.Evidentirana dva razbojništva
15.1.2018.Krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda
15.1.2018.Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
12.1.2018.Traže se odbjegli vozač i svjedoci (očevici) prometne nesreće
12.1.2018.Pojačane aktivnosti u prometu tijekom vikenda
12.1.2018.Selnica - krađa iz garaže
11.1.2018.Pušćine - nedozvoljeno posjedovao automatsku pušku i streljivo
11.1.2018.Orehovica - provala u trgovinu
10.1.2018.Blagoslov službenih prostorija i zaposlenika PU međimurske
10.1.2018.Donji Kraljevec - teško ozlijeđena vozačica osobnog automobila
10.1.2018.Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama


str.: 1 od 3. Ukupno: 42 zapisa.