POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA
Jakova Gotovca 7, 40 000 Čakovec, tel.: +385 40 373 111
međimurska uprava > Vijesti > Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"

Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"

Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje "Coolijade"
22. svibanj 2017. -

Foto: PU međimurska

Na današnjoj konferenciji za medije, glasnogovornik PU međimurske, prezentirao je prisutnim novinarima stanje sigurnosti tijekom ovogodišnje "Coolijade“.

Od utorka 16. do petka 19. svibnja policijski službenici PU međimurske  poduzimali su niz aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja  sigurnosti. Aktivnosti su prvenstvo bile usmjerene na suzbijanje prekršaja iz domene javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Sigurnosno-interesantni događaji tijekom ovogodišnjih Dana maturanata, a koji bi se odnosili na maturante, nisu evidentirani.

Ujedno, tijekom mimohoda maturanata, kao i tijekom završnih svečanosti u dvorani GOC-a u Čakovcu i u disko klubu „Šampion“ u Domašincu nisu evidentirani sigurnosno interesantni događaji koji bi iziskivali policijsko postupanje.

Četrnaesta po redu "Coolijada“, jedinstvena je manifestacija na području Republike Hrvatske, koja svojom idejom i provedbom zasigurno utječe na odgovorno i društveno prihvatljivo ponašanje ciljane populacije (maturanti). Kroz obilaske svih srednjih škola (više od tisuću maturanata i njihovih roditelja) policijski službenici, kao predavači promovirali su društveno prihvatljivo ponašanje, te pritom upozoravali na sve moguće štetne posljedice neželjenog i nerijetko, kažnjivog ponašanja.

Osmišljena akcija nagrađivanja najboljih razreda i maturanata, prvenstveno promovira natjecateljski duh i uzorno ponašanje, a tijekom proteklih godina ostvaruje sve bolje rezultate. Podsjećamo, osnovni kriterij za izbor najboljeg razreda i najboljeg maturanata/maturantice, upravo je uzorno ponašanje za vrijeme trajanja Dana maturanata.  Titule najboljih ove godine osvojili su Marcela Mesarić iz 4. PT-a Gospodarske škole i njezin kolega iz razreda Viktor Srpak, dok je najorginalnijim razredom proglašen 4. C Graditeljske škole Čakovec (smjer dizajneri - likovna umjetnost).  Čestitamo!

U smislu prevencije, sada već ustaljene roditeljske ophodnje, u koje su bili uključeni roditelji maturanata i policijski službenici, uvelike doprinose što boljem i odgovornom ponašanju maturanata. Naime, na taj način roditeljima je omogućeno da direktno nadziru ponašanja svoje djece.

I ove godine nameće se zaključak da su sve zadaće koje proizlaze iz preventivnog projekta "Coolijada“, uspješno odrađene, a što je i vidljivo iz prezentiranog stanja sigurnosti. Time se potkrepljuje činjenica kako se sveobuhvatnim i usmjerenim preventivnim programima može izazvati pozitivna reakcija mladih.

Policijska uprava međimurska zahvaljuje svim srednjim školama, posebno ovogodišnjem organizatoru Graditeljskoj školi Čakovec na iskazanom trudu u provedbi ovog preventivnog projekta.

Također, želimo zahvaliti gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, kao i Međimurskoj županiji na ukazanom povjerenju i osiguranju uvjeta za provedbu ovogodišnje "Coolijade“, kao i svim medijima koji su promovirali ovaj uspješan i vrlo dobro prihvaćen preventivni projekt.


Vijesti za aktualni mjesec:


22.9.2017.U Čakovcu održan četvrti sajam sigurnosti i prevencije
22.9.2017.Posjetite četvrti "Sajam sigurnosti i prevencije" u Čakovcu
22.9.2017.Najava akcije „Alkohol“
22.9.2017.Građani - odaberite lokacije nadzora brzine
22.9.2017.Osumnjičen za kazneno djelo nedozvoljene igre na sreću
22.9.2017.Miklavec - krađa novca iz trgovine
21.9.2017.Rezultati akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“
21.9.2017.Kotoriba - provala u prodavaonicu mješovitom robom
20.9.2017.Ivan Sokač - novi načelnik PU međimurske
20.9.2017.Projekt EDWARD - Europski dan bez poginulih u prometu
20.9.2017.Čakovec - osumnjičeni za tešku krađu
20.9.2017.Stanje sigurnosti u prometu na cestama Međimurske županije
19.9.2017.Čakovec - provala u priručno skladište
19.9.2017.Šenkovec - iz skladišta ukraden razni alat
19.9.2017.Žiškovec - osumnjičen za tešku krađu
19.9.2017.Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva
19.9.2017.Održano predavanje za roditelje ''Rizična ponašanja mladih''
18.9.2017.Mobilni preventivni centar policije - aktivnosti tijekom kolovoza 2017.
18.9.2017.31-godišnjak osumnjičen za izazivanje požara
18.9.2017.U Paragu i Čakovcu napadnuti policijski službenici


str.: 1 od 3. Ukupno: 58 zapisa.